Välkommen att besöka museet!

Här hittar du praktisk information inför ditt besök.

Du hittar Eskilstuna konstmuseum i den del av Eskilstuna som heter Munktellstaden, cirka tio minuters promenad från Resecentrum. Här finns plats för samlingen, med verk från 1600-talet fram till idag, och tillfälliga utställningar med samtida konst och konsthantverk.

Vi har alltid fri entré!

 • Måndag

  Stängt

 • Tisdag

  Stängt

 • Onsdag

  11.00 - 16.00

 • Torsdag

  11.00 - 16.00

 • Fredag

  11.00 - 16.00

 • Lördag

  12.00 - 16.00

 • Söndag

  12.00 - 16.00

Helgdagar 2024 då museet är stängt:

Nyårsdagen, långfredagen, påskafton, påskdagen & annandag påsk, 1 maj, kristi himmelsfärdsdag, midsommarafton & midsommardagen, julafton, juldagen, annandag jul och nyårsafton.

Helgdagar 2024 med öppet 12.00–16.00:

Trettondag jul, nationaldagen och alla helgons dag.

Fri entré.

Det finns flera olika möjligheter till parkering i närområdet och parkerings­avgiften är cirka 12 kr per timme. På gator en bit ifrån Munktellstaden kan det vara billigare.

Munkellgaraget, som tidigare varit stängt på grund av ombyggnad, öppnade igen våren 2024. Garaget ligger precis bredvid museet.

På den här sidan kan du hitta andra parkeringsplatser i området

Färdtjänst kan enkelt köra ända fram till entrén.

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade hittar särskilda parkeringar inne i Munktellstaden.

Busslinje 6 har en hållplats bredvid museet. Riktning Slagsta (från centrum).

Här kan du planera din bussresa samt få information om eventuella störningar i trafiken

Restaurang P-2 - I samma lokaler som museet huserar restaurang P-2. Det kan vara bra att känna till att restaurangens öppettider ibland avviker från museets. När P-2 är stängt finns det möjlighet att köpa enklare fika i museet.

Telefon till P-2: 016-136 137

Medhavd matsäck – Museet har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda plats för medförd mat och dryck.

Ingen mat i utställningarna - Det är inte tillåtet att äta eller dricka i utställningarna.

I vår butik hittar du gåvor till dig själv och andra, till stora och små.

Här finns produkter med anknytning till våra utställningar, konsthantverk, praktiska designprylar, böcker, smycken, pedagogiska leksaker och mycket annat. Sortimentet är varierande i såväl utbud som pris.

Förvaringsskåp – Låsbara skåp för mindre väskor finns i entrén. Eftersom vi visar känsliga föremål önskar vi att större väskor och ryggsäckar lämnas in till receptionen.

Djur – Har du assistanshund/servicehund är den välkommen, i övrigt är husdjur inte tillåtna på museet av hänsyn till besökare med allergi.

Barnvagnar Barnvagn kan tas med in i samtliga utställningar. Vill du hellre parkera din barnvagn finns oftast gott om plats i garderoben.

Vi erbjuder olika visningar som är öppna för alla. Om ni är en grupp som besöker museet kan det vara bra att boka en egen visning med museets pedagog. Läs mer om visningar och bokning här

Huvudentrén - Trappan till entrén består av två steg. Ramp med ledstång finns. Dörröppnare samt ringklocka finns.

Alla utställningar är i markplan - Våra utställningshallar, reception, butik, toaletter, garderob och restaurang P-2 är i markplan.

Toalett och skötbord - Tillgänglighetsanpassad toalett finns. Toalett med skötbord finns.

Värdesaker - Låsbara skåp för mindre väskor finns vid garderoben. Eftersom vi visar känsliga föremål önskar vi att större väskor och ryggsäckar lämnas in till receptionen.

Djur - Har du assistanshund eller servicehund är den välkommen, i övrigt är djur inte tillåtna på museet av hänsyn till besökare med allergi.

Vi vill att museet ska vara tillgängligt för alla och är måna om att alla våra besökare ska få en bra upplevelse hos oss. Om du tycker att vi kan göra något bättre, blir vi glada om du vill lämna dina synpunkter. Kontakta oss på det sättet som du föredrar:

Det går också bra att använda Eskilstuna kommuns formulär Säg vad du tycker längst ner på sidan.

Mer information

Vill du få mer information inför ditt besök? Ring till museet på telefon 016-710 13 69 eller mejla till konstmuseet@eskilstuna.se