Välkommen på visning

Att följa med på en visning är ett bra sätt att lära känna en ny konstnär eller få en djupare förståelse för den konst som visas. Välkommen till våra visningar, digitalt och ute runt omkring i Eskilstuna!

Just nu finns inga inplanerade visningar. Efter sommaren presnteras höstens program!

Visningar av den offentliga konsten

I Eskilstuna är konsten aldrig långt borta. I kommunen finns närmare 160 konstverk placerade i våra gemensamma offentliga miljöer. Under vår och höst erbjuder vi olika guidade visningar utomhus, som konstpromenader, cykelvisningar och konstjogg. Håll utkik här efter höstens program.

Boka visning för en grupp

Vanligtvis tar vi gärna emot bokningar från såväl föreningar och företag som privatpersoner. På grund av rådande rekommendationer kan vi för tillfället inte göra det.

När vi kan ta emot grupper igen gäller följande:

Grupper kan boka in sig både under dag- och kvällstid och vi erbjuder möjligheten till skräddarsydda visningar och workshoppar. Tänk bara på att kontakta oss i god tid innan ni önskar komma.

Kostnad och bokning

  • Vardagar under ordinarie öppettider kl 11.00–16.00: 1000 kr/guide
  • Helger och vardagar utanför ordinarie öppettider: 1500 kr/guide

För bokning kontakta museets reception, 016-710 13 69, konstmuseet@eskilstuna.se

Skola och fritids

Information om bokning för skolan finns här.

Toppbild: Samlingen på Eskilstuna konstmuseum. Från vänster: "Meditationsbild" av Albert Johansson, "Parkland I" av Astrid Sylwan. Fotograf: Emelie Otterbeck.